Block title
Block title
შევცვალოთ საიტის დიზაინი ?
სულ უპასუხა: 225
Block title
Block title
ყურადღება !!
კომენტარები: 1 ნანახია: 2185
დათუნიები
კომენტარები: 3 ნანახია: 3047
Belive In Your Dreams 13
კომენტარები: 5 ნანახია: 2291
სტატუსები..
კომენტარები: 1 ნანახია: 2264
გოგოებო თქვენთვის
კომენტარები: 2 ნანახია: 2184
ყურადღება
კომენტარები: 26 ნანახია: 2664

ძებნა
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 10 » Coffee Recepts
7:34 PM
Coffee Recepts
1. ყავა ესპრესო.
ესპრესოს დამზადება სახლის პირობებშიც შესაძლებელია.

-ყავის მარცვლები ან დაფქული თურქული ყავა.
-გაფილტრული წყალი.

✳ 2-3 ჩაის კოვზს ვავსებთ თურქული ყავით(დაახლ. 0.25ლ.).
✳ ვურევთ წყალს და ვდგავთ ნელ ცეცხლზე.
✳ ველოდებით, სანამ კარგი ნარევი წარმოიქმნება, მასა რომ კარგად გათბება, ვასხავთ მადუღარაში, წინასწარ გამთბარ წყალში.
✳ როდესც ადუღების პროცესში იქნება ვიღებთ და ვურევთ ნალექს და ვაბრუნებთ კვლავ ცეცხლზე.
✳ როდესაც მეორეჯერ წყალი დუღილს დაიწყებს, ვიღებთ ცეცხლიდან.
✳ ცეცხლიდან გადმოღების შემდეგ ვიცდით 5 წუთი და ვასხავთ.

2. ყავა აღმოსავლურად.

- ჩაის კოვზს ნახევრად ვავსებთ თურქული ყავით, ნახევრად შაქრით და ვახურებთ ცეცხლზე,
სანამ შაქარი არ შეერევა ყავას.
- მას შემდეგ რაც ცეცხლი ზემოქმედებას მოახდენს მასზე და გახდის ღია ყავისფერ ფერს,
ვამატებთ დაფქულ ყავასა და წყალს.
- შიგთავსი აირევა და მიგვყავს დუღილამდე. შერიძლება დაემატოს დარიჩინი.
არავითარ შემთხვევაში ყავა არ უნდა ადუღდეს.
- ვიმეორებთ 2-3ჯერ და ვასხავთ ყავის მომცრო ჭიქებში.

3. ყავა მოკკა.

გრძელ ჭიქას ვავსებთ 1/3 ესპრესოთი, 1/3 ცხელი რძით და 1/3 კაკაოთი, თავზე ქაფი.

4. ყავა გლიასე.

ამზადებენ გაციებული ყავისგან. ვაგდებთ 300 მილილიტრ ნაყინს, შოკოლადის სიროპს და ცოტაოდენი შაქარყინულიც.

5. ყავა რუსულად.

ცხელ ესპრესოს ვუმატებთ შაქარს. სანამ ყავა ჯერ კიდევ ცხელია, ვამატებთ წყალს არყის ჭიქით.
გადაიტანეთ დიდ ჭიქაში. შეურიეთ ყინული და ნაღები.

6. რძიანი ყავა.

- ყავა: 4 ჩაის კოვზი.
- რძე: 500 მლ.
- "სგუშონი": 1 სუფრის კოვზი.
- შაქარი: 1 სუფრის კოვზი.
- კონიაკი: 1 ჩაის კოვზი.
- ნაღები.

✳ დაფქვილი ყავა უნდა ჩაიყაროს პატარა ქვაბში.
✳ რძეს მივიყვანთ ადუღებამდე და ვუმატებთ ქვაბში ყავას.
✳ ვაფარებთ თავზე ქვაბს და ვტოვებთ მოსახარშად ნელ ცეცხლზე 5 წთ. შემდეგ ვაცივებთ.
✳ ვამატებთ ნაღებს, "სგუშონკას", შაქარს. ვურევთ კოვზით.
✳ გემოსათვის შეიძლება დამატდეს კონიაკი.

7. ყავა ორფლამერონი.

- წყალი: 50-60 გრამი.
- დაფქვილი ყავა: 1 ჩაის კოვზი.
- შამპანიური: 1 ჩაის კოვზი. (ნახევრადტკბილი)

✳ ჩაის ასადუღებელში ვყრით ვანილს, ყავასა და ვავსებთ წყლით.
✳ ადუღების შემდეგ ვამატებთ შამპანიურს და ვასხავთ პატარა ჭიქაში.
კატეგორია: რჩევები | ნანახია: 897 | დაამატა: BlackJack | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]
შესვლის ფორმა
გამარჯობა: სტუმარი



TOP ავტორები

null -Marriammi♥
null305
null602
null28


null sally
null196
null304
null12


null Gi0
null142
null28
null0


null gio2012
null63
null7
null0


null თამთა
null60
null108
null2

სტატისტიკა


სულ ონლაინში: 11
სტუმარი: 11
მომხმარებელი: 0

საათი: 1:52 PM
თქვენი IP: 3.147.89.30
თარიღი: 2024-09-21
ბრაუზერი:
ბრაუზერის ნომერი:
Block title
Block content
Block title
Block content

Copyright MyCorp © 2024Free web hosting - uCoz